Je bekijkt nu 3x Instagram DM effectief inzetten

3x Instagram DM effectief inzetten

Je posts staan ingepland, je reageert op comments en je followers aantal stijgt beetje bij beetje. Lekker bezig! Toch wil je nog grotere resultaten behalen en daar heb ik een tip voor: zet Instagram DM beter in. Instagram Direct Messaging is een van de meest onderschatte tools als het gaat om social media marketing.

Instagram DM

Inmiddels kunnen we nu ook via de laptop DM’s sturen, maar hoe zet je dit nou het beste in? Hoewel de Instagram DM-tool vrij eenvoudig lijkt, weten de meeste mensen niet hoe ze het moeten gebruiken. In dit blog vind je de meest effectieve manieren om DM-marketing op Instagram toe te passen.

DM nieuwe volgers

Het verwelkomen van nieuwe volgers zal de relatie tussen het merk en de doelgroep versterken. Wanneer jouw nieuwe volgers worden begroet met een DM (dit kan een standaard bericht zijn), weten zij dat je geïnteresseerd bent. Het resultaat: meer loyaliteit vanuit jouw doelgroep. Denk aan iets als: ‘Hey! Leuk dat je [jouw naam/bedrijf] bent gaan volgen op Instagram! Voel je vrij om mij een berichtje te sturen als je vragen hebt of ik je ergens bij kan helpen’.

Bied via DM een deal aan

Bied jouw volgers een deal aan. Er zijn veel manieren om dit te doen. Host bijvoorbeeld een kortingsdag en laat jouw doelgroep een DM sturen om de discount code te krijgen. Zeg maar hallo tegen een verhoogde conversie!

Maak gebruik van de DM sticker in je Stories

Jouw volgers kunnen op deze manier supermakkelijk in jouw DM belanden. Het resultaat: jouw engagement wordt omhoog geschroefd én je krijgt meer DM’s (je komt dus makkelijk in contact met je volgers/potentiële klanten).

Is jouw bedrijf al aardig groot op social media? Dan kan het antwoorden op DM’s en DM’s sturen naar nieuwe volgers veel tijd kosten. Veel bedrijven besteden dit uit. Een kleine investering, waar je veel voor terug kunt krijgen als je het goed aanpakt.

Misschien vind je dit ook interessant: 3 manieren om interactieve content te delen

Meer social media tips

Volg @sosocial_the_agency op Instagram voor meer tips en tricks op het gebied van social media.

Beeld: Canva