3x Instagram mythes die je niet moet geloven

Grote kans dat je bezig bent met een onderzoek naar hoe je jouw social media kanalen kunt gaan inrichten en door de vele tips en tricks de bomen het bos niet meer ziet. Dit snap ik helemaal! Daarom deel ik in dit blog drie Instagram mythes die je in ieder geval niet moet geloven.

Instagram mythes

Er gaan nogal wat geruchten in de ronde over wat wél en niet werkt op Instagram. Moet je nou wel of niet volgers kopen? En is het verstandig om meerdere keren per dag te posten of liever juist één keer per dag, of zelfs per week? Geloven dat deze misvattingen waar zijn, kan je social strategie schaden. En dat willen we natuurlijk niet. Daarom hebben we drie Instagram mythes voor je op een rijtje gezet waar je niet voor moet vallen.

Mythe 1: Je moet minstens één keer per dag posten op Instagram 

We snappen dat deze gedachte kan vrij overweldigend zijn. Hoe ga je 365 dagen van het jaar je feed voorzien van nieuwe content? De waarheid: Instagram verkiest kwaliteit boven kwantiteit. Kan jij maar drie keer in de week iets posten? Prima – zolang je er maar voor zorgt dat het er goed uitziet en dat je consistent bent.

Mythe 2: Switchen naar een bedrijfsaccount tast je engagement aan

Nog zo’n gerucht waar niets van klopt. Toen de mogelijkheid om je account naar een bedrijfsaccount om te switchen in het leven werd geroepen, werd gedacht dat het een negatieve invloed op de engagement zou hebben. Positief nieuwtje: hier blijkt niets van te kloppen. Gewoon lekker overzetten, dus. Je kunt er namelijk veel meer statistieken in zien en daar kun je op inspelen.

Mythe 3: Volgers kopen is een makkelijke manier om jouw merk te laten groeien

We konden het niet, níet zeggen. Volgers kopen is een absolute no go als je jouw merk wil laten groeien. Waarom? Je bereikt er geen natuurlijk engagement mee, en dat is juist wat je wil. Focus je op het delen van inspiratie of waarde, dan zal je zien dat je merk daadwerkelijk groeit en meer waarde opbouwt. 

Zo, nu je deze Instagram mythes los kunt laten, is het tijd om verder aan de slag te gaan met je social media strategie. Kun je alleen nog wat content inspiratie gebruiken? Download hier gratis 50 social media content ideeën.

Meer tips en tricks op het gebied van social media? Volg ons via LinkedIn.

Meer lezen?

gratis tips

Een social media rockster worden?

Benieuwd of onze manier van trainen jou aanspreekt én nog meer leren over social media? Volg een van onze gratis masterclasses.