Automatische hashtags gebruiken doe je zo!

Jij als upcoming social media expert weet natuurlijk dat hashtags onmisbaar zijn voor een sterke post. Je engagement vliegt door gebruik te maken van hashtags al met 12.6% omhoog! Maar dat er veel tijd zit in het vinden van de perfecte hashtags, betekent niet dat het toevoegen ervan net zo veel tijd hoeft te kosten. Je kunt namelijk gebruik maken van automatische hashtags.

Automatische hashtags

Als je gebruik maakt van een eigen hashtag of van een aantal terugkerende hashtags, zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om deze elke keer opnieuw in te typen. En wat als je net gepost hebt en je bent de belangrijkste hashtag vergeten?! Met deze hashtag tip is dat verleden tijd.

Lees ook: 3 tips voor het toepassen van hashtags

Hashtag tip

Je kunt de hashtags die je gebruikt automatiseren. Volg de volgende stappen om automatische hashtags toe te passen op Instagram.

Stap 1: Typ in de notities op je telefoon de hashtags die je altijd/regelmatig gebruikt;

Stap 2: Ga naar ‘instellingen’ en kies voor ‘algemeen’;

Stap 3: Kies nu voor ‘toetsenbord’ en ‘tekstvervanging’;

Stap 4: Klik op het plusje en plak bij ‘zin’ de hashtags uit je notities;

Stap 5: Vul bij ‘afkortingen’ een woord in die aansluit bij je hashtags. Bijvoorbeeld: Hashtag, Instagram of waar je merk/bedrijf over gaat en sla dit op;

Stap 6: Ga nu naar Instagram, kies de foto of video die je wil posten en typ je afkorting in. Tik twee keer op ‘enter’ et voilá: je hashtags verschijnen automatisch.

Wil jij een échte social media baas worden? Schrijf je dan nu in voor het gratis webinar ‘10 fouten die bedrijven maken op social media‘.

Of volg Sosocial @sosocial_the_agency op Instagram voor tips en tricks op het gebied van social media. See you there!

Beeld: Pexels

Meer lezen?

gratis tips

Een social media rockster worden?

Benieuwd of onze manier van trainen jou aanspreekt én nog meer leren over social media? Volg een van onze gratis masterclasses.