3x voordelen van werken met een contentkalender

Ben jij nogal chaotisch en niet zo heel stressbestendig? Of geeft social media content maken je gewoon meer kopzorgen dan je zou willen? Dan neemt een contentkalender alle chaos en stress door social media misschien wel weg. Dat is in ieder geval één zorg minder.

Contentkalender voor social media

In een contentkalender hou je bij welke content je op welke dag en welk tijdstip gaat delen. Op deze manier behoud je overzicht, heb je geen last minute paniek als je te weinig tijd hebt om een onderwerp voor een post te verzinnen, maar ga je juist op een slimme en gestructureerde manier te werk.

Plan elke maand een moment in om te brainstormen welke content je wanneer wil plaatsen en stel daarmee jouw persoonlijke contentkalender samen. Dit scheelt een heleboel stress. In z’n kalender kan je verschillende soorten posts zetten: van LinkedIn-posts tot blogs en andere updates.

Tips voor een contentkalender

Tip 1: Speel met interessante feestdagen, evenementen, bijzondere dagen (hallo Internationale Chocoladedag!) en seizoenen.

Tip 2: Houd ruimte over voor actualiteiten. Zo kom je niet in de knel wanneer er iets groots plaatsvindt en kun je dit dus gewoon posten.

Tip 3: Bepaal hoeveel keer je per week je iets wil plaatsen en doe dit op vaste tijden, dit zorgt voor regelmaat.

Wist je dat het een mythe is dat je iedere dag meerdere dingen op Instagram moet posten? Meer Instagram mythes vind je hier.

Een extra voordeel van zo’n contentkalender is dat je vooruit kunt werken en zo je posts alvast klaar kunt zetten. En dat scheelt weer een hele hoop tijd en energie die je in iets anders kunt steken; je social media strategie bijvoorbeeld.
Je weet namelijk wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk.

Inhaakkalender

Heb je toch nog moeite met het vullen van je contentkalender? Kijk dan eens op de inhaakkalender. Dit is een kalender waar alle bijzondere (feest)dagen van het jaar op staan.

Klik hier voor 50 content ideeën waarmee jij jouw bedrijf direct zichtbaarder mee maakt.

Op de Instagram van Sosocial @sosocial_the_agency vind je nóg meer tips en trends voor social media. See you there!

Beeld: Unsplash

Meer lezen?

gratis tips

Een social media rockster worden?

Benieuwd of onze manier van trainen jou aanspreekt én nog meer leren over social media? Volg een van onze gratis masterclasses.