Je Instagram-account koppelen aan Facebook: zo doe je dat

Dat Instagram eigenlijk in bezit is van Facebook, weet je misschien wel. Meta, het moederbedrijf van Facebook, heette voorheen gewoon ‘Facebook’ en is eigenaar van bijna alle grote social media platformen zoals Instagram en WhatsApp.

Hoewel Instagram werd opgericht door Instagram zelf in 2010, werd het in 2012 al overgenomen door Facebook. En dat heeft best wat voordelen met zich mee gebracht. Doordat Meta de eigenaar is van zowel Facebook en als van Instagram heb je de mogelijkheid beide accounts aan elkaar te koppelen. Wat daar handig aan is?

 • Je kunt met een koppeling vanuit Facebook Business Manager berichten en verhalen promoten op Facebook maar nu ook op Instagram. Wanneer de koppeling er niet is kan je geen advertenties draaien vanuit jouw Instagram bedrijfsaccount.
 • Je kunt gebruik maken van één inbox voor alle dm’s en chatberichten. Dat werkt dus enorm overzichtelijk. Handig!
 • Je kunt met de koppeling een bericht op beide platformen tegelijk delen.
 • Je hebt toegang tot Shopping op Instagram
 • Je kunt je statistieken gemakkelijk analyseren vanuit één plek: de Meta Business Suite.

Dus zet jij vaak dezelfde content op Instagram als op Facebook? Wil je graag je statistieken kunnen analyseren vanuit één plek? Of wil je gaan beginnen met adverteren op Instagram? Dan is het voor jou een goed idee om je Facebook aan je Instagram te koppelen.

VOORDAT JE INSTAGRAM GAAT KOPPELEN

Voordat je aan de slag gaat met het koppelen van je Instagram-account aan je Facebook-account is het goed om nog een aantal dingen na te gaan.

 1. Het koppelen van je Facebook-bedrijfsaccount en je Instagram-bedrijfsaccount kan alleen als je binnen beide platformen bent geregistreerd als bedrijf. Dit betekent dat je binnen op Facebook eerst een ‘Bedrijfsmanager’ moet maken en binnen Instagram moet zijn omgeschakeld naar een bedrijfsaccount. Dit is geheel gratis!
 2. Je Facebook Business Manager Account moet van hetzelfde bedrijf zijn als je Instagram bedrijfsaccount. Instagram bedrijfsaccounts kunnen door slechts één Facebook bedrijfsmanager worden geclaimd.
 3. Let erop dat je als Facebook Business Manager ook beheerder bent. Alleen dan heb je de mogelijkheid om Instagram te kunnen koppelen.

AAN DE SLAG MET HET KOPPELEN

Als je vervolgens alle stappen hebt gezet om je account te kunnen koppelen gaan we aan de slag. Hieronder staat stap voor stap wat je moet doen om te beginnen met koppelen.

 1. Ga naar de Meta Business Suite
 2. Kies voor ‘Instellingen’
 3. Klik op ‘Bedrijfsmiddelen’
 4. Ga naar ‘Bedrijfsmiddelen toevoegen’ en klik op ‘Selecteer Instagram-account’
 5. Klik op ‘Je Instagram-account koppelen’
 6. Meld je aan in het Instagram venster dat naar voren komt
 7. Vul vervolgens de beveiligingscode in die je in je mail hebt ontvangen
 8. Klik op ‘Bevestigen’, and you’re done!

Als je je Instagram-account hebt toegevoegd aan Bedrijfsmanager kun je binnen Business Suite ook andere mensen toevoegen aan het Instagram-account en hiermee toestemming geven bepaalde taken uit te voeren. Zo kunnen ook andere Business Managers die gekoppeld zijn aan het Facebook bedrijfsaccount de statistieken bekijken en bijvoorbeeld advertenties opmaken. Iemand toestemming geven doe je door deze stappen te volgen:

 1. Ga naar ‘Instellingen’
 2. Klik op ‘Accounts’
 3. Klik op ‘Instagram-accounts’
 4. Klik op ‘Mensen toevoegen’
 5. Selecteer het account wat je wil toevoegen. Schakel de taken in waarvoor je toestemming voor wil verlenen
 6. Klik op ‘Toewijzen’

EEN PERSOONLIJK ACCOUNT KOPPELEN AAN JE PERSOONLIJKE FACEBOOK

Gebruik je nog geen Facebook for Business maar wil je graag je persoonlijke Instagram koppelen aan je persoonlijke Facebook? Dat kan! Met een persoonlijk account kun je met de koppeling gemakkelijk dezelfde inhoud als verhalen, Reels en berichten delen op zowel Instagram als Facebook. Dat doe je zo:

 1. Ga op Instagram naar je profiel
 2. Klik op ‘Instellingen’
 3. Ga naar ‘Accountcenrum’ en klik vervolgens op ‘Accountcentrum instellen’
 4. Tik op ‘Facebook-account toevoegen’ en selecteer je Facebook-account
 5. Klik op ‘Instellen voltooien’
 6. Selecteer je profiel en klik op ‘Doorgaan’
 7. Et voilà! Je Instagram-account is nu gekoppeld aan je Facebook-account.

Ga jij ermee aan de slag?

Good luck!

MEER LEREN?

Wil je meer leren over het succesvol inzetten van social media voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor een van onze gratis social media masterclasses.

gratis masterclass

10 fouten die bedrijven maken op social media én hoe jij ze voorkomt.

Benieuwd of onze manier van trainen jou aanspreekt? Volg een van onze gratis masterclasses