Een Alt tekst toevoegen op Instagram doe je zo

Je hebt de term ‘alt tekst’ ongetwijfeld een keer gehoord of gelezen. Gaat er geen lichtje bij je branden? Een alt tekst, wat is dat precies? No need to panic. In dit blog lees je wat een alt tekst is en waarom je een alt-tekst áltijd toe moet voegen aan je Instagram-posts (en hoe je dit doet!)

Alt tekst Instagram

Wat is een alt tekst? Nee, een alt tekst is niet de tekst voor onder je insta post. Een alt tekst (voluit: alternatieve tekst) voeg je toe aan je post om je bereik en vindbaarheid te vergroten. De alt tekst die je bij je foto schrijft, is te zien wanneer de foto niet laadt of wordt voorgelezen aan mensen met een visuele beperking. Ook helpt een alt tekst bij de vindbaarheid van je foto. Een aanrader om te gebruiken dus!

Zo voeg je een alt tekst toe op Instagram:

  • Kies een foto die je wil posten en bij het scherm voor de caption, klik je helemaal onderaan op ‘geavanceerde instellingen’;
  • Als je hierop klikt, krijg je een nieuw scherm te zien waar je kunt kiezen voor ‘Alternatieve tekst schrijven’;
  • Hier kun je nu een alt tekst toevoegen.

Omschrijving van de foto

Een sterke alt tekst creëer je door zo goed mogelijk te omschrijven wat er op de foto te zien is. In tegenstelling tot de teksten voor onder je insta post, moet je omschrijving van je alt tekst duidelijk zijn en uit niet teveel woorden bestaan. Post je een foto van je werkplek? Dan kan je alt tekst bijvoorbeeld zijn: werkplek met koffie en laptop. Is het een foto van de puppy van je ouders? dan is ‘golden retriever puppy’ voldoende als alt tekst.

De volgende keer dat je een foto post op Instagram, moet je dus zeker niet vergeten een alt tekst toe te voegen. In het begin zal het schrijven van een alt tekst even wennen zijn, maar als je dit een paar keer gedaan hebt, zal het daarna vanzelf gaan.

Voor meer social media tips kun je Sosocial volgen op Instagram @sosocial_the_agency. Hier vind je regelmatig handige tips en nieuwe social media trends voor échte social media bazen.

Beeld: Pexels

 

Meer lezen?

gratis tips

Een social media rockster worden?

Benieuwd of onze manier van trainen jou aanspreekt én nog meer leren over social media? Volg een van onze gratis masterclasses.