Instagram Reels maken met foto’s

Instagram Reels, dé vorm van speelse verticale videocontent die ontzettend populair en tegenwoordig op bijna elk platform beschikbaar is. Instagram Reels zijn geïnspireerd op de content van socialmediaplatform TikTok. Het platform is zo populair dat ook andere socialmediakanalen de vruchten willen plukken van deze populaire videovorm. Wil jij aan de slag met Reels of TikTok? Maar heeft je organisatie geen of weinig bewegend beeld? Instagram Reels maken met foto’s kan ook. In dit artikel lees je hoe.

Het concept van Instagram Reels is eigenlijk heel eenvoudig: het zijn verticale video’s van 15, 30 of 60 seconde. Vaak zijn het entertainment video’s of korte video’s met heel mooi beeldmateriaal van reizen, recepten of interieur. Instagram Reels doen het extra goed, want Instagram wil videocontent graag stimuleren. De online zichtbaarheid van jezelf of je organisatie vergroten is dus makkelijk via Reels (veel makkelijker dan alleen met foto’s!). Je Reels komt tevoorschijn op je eigen profiel, via hashtags en op de explore pagina. Genoeg redenen waarom je aan de slag moet gaan met Reels.

Toch is videocontent maken best wel een uitdaging. Het vraagt veel tijd en ook behoorlijk wat skills om een mooie video te maken. Daarnaast hebben veel bedrijven weinig videomateriaal, maar wel veel stilstaand beeld. Maar, geen zorgen. Je kunt namelijk ook Reels maken met foto’s!

Reels maken op Instagram met foto’s

Zoals je misschien wel weet bestaat video eigenlijk uit heel veel foto’s achter elkaar. Ooit weleens gehoord van stop-motion? Dat is praktisch hetzelfde maar dan een stukje langzamer. Het maken van Instagram Reels met foto’s werkt bijna hetzelfde. Door veel foto’s achter elkaar te plakken creëer je een video, waarbij het beeld steeds overspringt naar een nieuw stilstaand beeld. Daarnaast is er binnen Reels de mogelijkheid om van je live foto een video te maken. Dit doet Reels zelf.

Hoe werkt het?

 1. Klik binnen je feed op het plusje (plus-icoontje)
 2. Kies voor ‘Reels’
 3. Klik linksonder op importeren en selecteer de foto die je wil gebruiken in je Reels
 4. Kies je voor een live-foto? Dan maakt Instagram hier automatisch een video van. Je hebt ook de mogelijkheid om de foto ‘stil’ te zetten.
 5. Onderaan de video kun je kiezen voor de lengte van je gekozen beeld. Selecteer het balkje en beweeg van links naar rechts om dit te bewerken.
 6. Klik op ‘toevoegen’ en selecteer het volgende beeld dat je wil verwerken in de video
 7. Heb je al het beeld toegevoegd in je Reels? Kies daarna voor ‘clips aanpassen’ om zo daadwerkelijk een bewegende video van je foto-Reel te kunnen maken. Wil je vooral stilstaande foto’s gebruiken in je Reels? Kies dan voor zo’n kort mogelijke duur om een video effect te krijgen met foto’s.

Inspiratie Reels

Wil je graag beginnen met Instagram Reels maar heb je geen idee wat je allemaal kunt maken? Hierbij wat inspiratie

 • Maak een Reels als terugblik van al je werk van afgelopen maand. Verzamel je highlights in beeldmateriaal zoals leuke klussen, foto’s van een team-uitje of dingen waar je trots op bent en zet dit in een Reels.
 • Deel tips & tricks in je Reels. Je kunt hier zelfs een vaste rubriek van maken.
 • Verzamel beeld van je nieuwe product of dienst en maak een Reels als aankondiging.
 • Maak een aftermovie van je bedrijfsuitje in Reels om je volgers beeld te geven van je leuke organisatie en werkplek.
 • Maak een Reels over een ‘gewone’ dag op kantoor en neem je volgers mee in je werk.

Voordeel Instagram Reels

 • Reels zijn relatief nieuw en wordt erg gestimuleerd door Instagram; daarom krijgen deze video’s vaak een groter bereik dan een foto of een gewone video.
 • Het is kort, maar krachtig en dat is precies waar mensen behoefte aan hebben in deze tijd (15, 30 of 60 seconde lang).
 • Je kunt je creativiteit erin kwijt.

Tip 1: Maak gebruik van Canva voor je Reels

Ben je al bekend met de tool Canva? Canva is ideaal als het gaat om het opmaken van social media beeld. Heb je moeite met het maken van Reels op je (kleine) telefoonscherm? Canva is makkelijk te gebruiken op je computer en laptop en werkt met het maken van Reels eigenlijk bijna hetzelfde als op Instagram.

 1. Kies binnen Canva voor ‘mobiele video’.
 2. Plaats in Canva je geselecteerde foto’s waar je een video mee wil maken.
 3. Plak de fotos achter elkaar en schuif de lengte van de foto’s door naar links en rechts te schuiven.
 4. Zorg ervoor dat je korte secondes neemt van elke foto om zo tot een video te komen.

Tip 2: Zet live-foto om in video voor je Reels

Wist je dat je ook heel gemakkelijk live-foto’s kunt omzetten tot video? Zo doe je dat:

 1. Open de Foto’s-app.
 2. Kies de Live Photo die je wilt omzetten.
 3. Tik op het deel-icoon linksonder.
 4. Kies voor Bewaar als video.

Op deze manier kun je ook heel gemakkelijk video’s maken van foto’s

Tip 3: Muziek 

Een goede Reel kan niet zonder een catchy muziekje. Scroll door Reels en sla de muziekjes op die je aanspreken. Let op: hoe populairder de song, hoe groter de kans dat jouw Reel viral gaat. Het is helemaal tof als de afbeeldingen in je Reel gelijk lopen met de muziek.

Benieuwd hoe dat eruitziet?

Voorbeelden van Instagram Reels met foto’s

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ZARA Official (@zara)

 

MEER LEREN?

Wil je meer leren over het succesvol inzetten van social media voor jouw organisatie? Schrijf je dan in voor een van onze gratis social media masterclasses.

Meer lezen?

gratis tips

Een social media rockster worden?

Benieuwd of onze manier van trainen jou aanspreekt én nog meer leren over social media? Volg een van onze gratis masterclasses.